Forbrukermakt 💪🏼 Dagens Reminder: #movethedate

Hvor mye makt har vi forbrukere til å endre samfunnet? Jo, ganske så mye. Der vi putter pengene våre legger vi igjen en stemmeseddel om butikken/kjeden/trenden/varen/vanen skal overleve og fortsette slik eller ei. Dette gjelder alt; klær, mat, møbler, elektronikk, biler etc og andre duppeditter. F.eks Det nytter ikke bare gi fra seg klærne på godt og miljøvennlig vis når vi er ferdige med dem.. Vi har makten, og vi må bruke den, om vi faktisk ønsker endring. Det er vi som må endre vår kjøpsatferd. Dette innebærer å støtte opp om de som jobber for sunne og gode verdier, som tar i et tak for jordkloden og samfunnet - i stedet for å handle hos dem som ikke gjør det.
Vi har brukt opp klodens ressurser for i år.. which is crazy. Og om vi fortsetter som vi gjør så trenger vi to jordkloden innen 2050.
.
Jeg vet det er vanskelig å endre vaner og rutiner som har grodd seg fast over flere år, og ja, klær og mat er jo en del av identiteten vår, som vi alle ønsker å opprettholde. Men sak over person, det er det vi trenger nå.
.
For å ta et eksempel er Stavanger byområde. De lokale kafeene går i underskudd, mens kjedene går så det suser. Vi liker det billigst mulig og tenker ikke langt nok til å se konsekvensene, at det egentlig har en høy pris, i totaltbildet.
F.eks Ønsker stavanger folk at byen kun skal bestå av Starbucks, MacDonald's, Wayne's coffee og espresso house? Tror egentlig ikke det.
.
Så, bli med å spre det glade budskap, siden du følger meg tipper jeg du allerede handler bevisst, men det er mange som ikke gjør det. Så spread that word! Alle må med! Og ja ingen er perfekte og får det til hele tiden, tid, sted og økonomi spiller inn. Så don't be overwhelmed litt er bedre enn ingenting 💪🏼
.
Om vi bare får til å pushe Earth overshoot day med 5 dager bakover så vil vi i 2050 klare å leve av jordens ressurser igjen, rett innenfor limiten. #movethedate

yrja.mirrorsme