#20 Sigrid Bratlie - forsker på aldring - må vi egentlig dø?

sigrid.bratlie-powerladies

🎙️Torsdagens #powerladiespodcast episode handler om aldring🎙️🤓 Aldring er et av de temaene jeg synes er veldig spennende - mest fordi jeg er interessert i at jeg og mennesker jeg er glad i skal få leve så lenge som mulig og utforske alt det går an å utforske her på denne spennende kloden og i universet.
Derfor er jeg glad for at hele Silicon Valley mfl. Putter milliard beløp inn i denne typer forskning - og jeg elsker initiativet til Mark Zuckerberg og kona Zuckerberg Foundation som har som mål å finne en kur for alle sykdommer ila deres barn sin levetid - hårete mål, men sender et viktig signal. 
Hvor lenge har du lyst til å leve? Hva tenker du når du hører at flere og flere definerer aldring i seg selv som en sykdom - som det faktisk går an å finne en kur for? Ganske rart i grunn, ettersom samfunnet vårt og livene våres er strukturert og basert på at vi skal dø som 85-110 åringer. Om vi skal leve lenge - hvordan skal vi jobbe, hva med pensjonssystemet, hvordan skal vi bo og ikke minst hvordan skal vi håndtere befolkningsveksten?
De fremste pionerene sier vi er 10 år unna for at de aller rikeste skal få extende livene deres med noen år. Hvor lenge kunne du tenke deg å leve?

På torsdag får du høre fra biotech forsker og crispr spesialist om nettopp temaet aldring!

Etterpå får du høre meg spørre @kirsebaerhagen hva hun tenker.