#selvsnakk og #fremsnakk

I går så skulle @vegetarbloggen feire at hun hadde fått 20k følgere på Instagram. Det feiret hun med å si tusen takk for at dere ORKER å følge meg. "ORKER" fordi "ingen skal liksom tro at Mari tror hun er noe". Og så amerikansk som jeg er, som Mari sier, så måtte jeg si fra med en gang. INGEN får snakke dritt om vennene mine, selv ikke de selv til seg selv - ikke under mitt åsyn! 🙅🏼‍♀️

.

Det jeg skrev til Mari la hun ut på story og det resulterte i at det flommet over i inboxen da hun våknet, av både venner/kollegaer, og kjendiser, toppidrettsutøvere, popstjerner, som kjente seg igjen og som og ytret sin mening om at det ikke er greit! Og det fikk meg til å tenke... tydelig at dette traff en nerve. Hvorfor det?

.

Er det sånn at så mange snakker seg selv ned? Ikke ser hvor bra en er og aksepter det og leve det ut pga destruktive selvsnakkmønstre? Hvorfor det? Og hvorfor fortsetter det i årevis uten å gå bort??

.

Mari går i terapi for å forløse ubehag som har satt seg og skaper negativt selvsnakk.

.

Vi alle kan ha blaff av dritt vi sier til oss selv , pga noe dumt vi gjorde, men det betyr ikke at det er sant eller at man skal fortsette å si det samme til seg selv om og om igjen, selv om man gjør en dum ting betyr det ikke at man er det, fordi dumme ting definerer oss ikke. Om vi faktisk lærer og unngår å gjøre det på nytt, vel og merke. Så når atferden er rettet på ikke la tankemønstrene henge igjen. Si takk og farvel!

.

Det er gjerne ikke like lett, men det går an å begynne med å legge merke til hvordan de rundt deg snakker til deg selv og korrigere de, det er gjerne det enkleste - for da blir det lettere å bli oppmerksom på deg selv også.

Og når du tenker, tenk følgende: hvordan ville du snakket til din bestevenninne, eller en kollega.

Ikke sånn du nettopp gjorde til deg selv? Nei, da er det på tide å ruske opp!

.

Hvis du kjenner deg stuck, da anbefaler jeg å ta kontakt med en mental coach - de har tekkniker!! Psykologer roter stort sett i fortiden og hjelper ikke å danne nye tankemønstre og baner.

.

Du kan også høre på episoden jeg la ut på TGIM. Der er det også en teknikk ved indre dialog.

Hvordan snakker du til deg selv og hvordan jobber du med det?