Regnskogen i brann

yrja.rainforest

🔥Røyken kan sees fra universet🤦🏼‍♀️

🔥Akkurat nå står regnskogen i brann, på 17 dagen.. og det er den mest ødelegge vi har sett så langt(tenk at det ikke fikk mediedekning før i går🆘). Brannen sprer seg raskere enn den noen gang, og den har til og med mørklagt Sao Paulo, en by som ligger 270 mil unna og ikke bare det, men brannen kan sees fra universet 🤦🏼‍♀️ Det er vi mennesker som både har startet den og får den til å akslererer pga søppel og food waste som ligger rundt forbi og produserer metangass 😬Og hadde vi ikke hatt så høy forbrukskultur som fører til avskogin, så hadde vi nok ikke sett dette skje i det hele tatt.

Så langt år har det vært over 72.000 skogbranner i Amazonas, noe som er en økning på 83 % fra i fjor. .

Hvorfor bør vi bry oss?

Jo fordi regnskogen produserer mellom 17-20 av all oksygen i verden, binder karbon i jorden som forhindrer klimaoppvarming og huser 1/10 av verdens dyrearter og 1 million mennesker!

Hva kan vi gjøre?

✔️Ikke kjøp produkter som har fòr basert på soya som kommer fra regnskogen, noe som gjelder stort sett all fisk- og kjøttprodukter her i Norge 😅 og annet produkter det i fra... Igjen, husk penger er stemmeseddel til hva vi ønsker skal fortsette. Og dette må vi nå stoppe en gang for alle. Våre bønder må finne andre steder å få for fra, sorry, og vi må få dem til å endre vaner! Det er vi som har makt! 
✔️ Det går an å donere til front line grupper som jobber i feltet med å stoppe brannen.
✔️Del informasjonen
✔️Støtt regnskog fondet
✔️Stem på politikere som tar dette på alvor. Snart er det kommunevalg!! DO IT!


Spread the word!