Medie-Norge våkner opp

Ting skjer. Jeg opplever at norske medier plutselig har begynt å level up. De begynner å ta ansvar og viser oss saker med flere synspunkt og viser oss bakteppet av samfunnet vi lever i. Det vi helst ikke vil se. Det politikerne helst ikke vil at noen skal vite om - og ihvertfall ikke tør å snakke høyt om ei heller ta tak i. Jeg opplever at ekstremt mange tror at  det media viser er sannheten. At det som står der er det riktige. At det objektivt viser oss hele bildet og hvordan verden fungerer. Mange har derfor kun noen få kilder til kunnskap og sannhet. Om disse kildene ikke tar ansvar forblir mange uvitende og de viktige kampene blir ikke tatt fordi ingen tenker over at de faktisk eksisterer. La oss snakke litt om regnskog-saken fra dagens NRK artikkel.

"Norge gir milliarder til Brasil for å redde regnskogen. Samtidig fører Norsk Hydros virksomhet der til store utslipp av klimagasser og nedhugging av regnskog."

Jeg opplever de 8 milliardene vi har gitt til regnskogen siden 2008 som ren fordekkelse. "Oljenasjonen Norge sitt trumfkort på alle klimakonferansen siden Bali" som journalisten i NRK skriver. Ren avledning.

Hva hjelper vel de mrd. om vi fortsetter samme handel og business som før? Vi sier vi står for noe, prøver å betale oss til bevis for at vi bryr oss, men på daglig basis gør noe annet. Hypokrati, gjennomskuelig. Det er pinlig. Og nå når klimasaken står på som værst er det ingen som snakker om hvor pinlig det er at vi, Norge, har bygget oss rike på andres elendighet. Vi har bygget oss rike på å ødelegge kloden.

Nei, poenget med det hele var å skrive en takk til at media endelig begynner å fremme viktige saker. Saker som opplyser oss og ikke bare holder oss orientert på noen få ting. Og ps: Husk, journalistene er mennesker, med subjektivt ståsted.

upload.png