Januar 2019

Klokken er halv fire. Det er lørdag. Ute er det frost og speilglatt. Himmelen begynner å bli rosa. Mens jeg, jeg sitter inne med hodepine. Selvpålagt hodepine.

Sosiale medier kan slite deg ut i dag om du ikke bruke det bevisst. Sitter man bare og skroller og jager etter oppmerksomhet, da kan timene fort tikke og man ender opp som gjennomsnittsnordmannen som skroller 92 meter per dag. Bare på facebook. I dag har jeg gjort nettopp det. Jeg tror jeg har scrollet meg nedover til sammen 200 meter, på instagram. Timene har forsvunnet uten at jeg har lagt merke til det, og her sitter jeg, enda i pysjen. Hver lørdag og søndag pleier jeg å dra på langtur til Bygdøy. En løpetur som tar ca 1 t 45 minutter. Det var planen i dag også. Men her sitter jeg, grodd fast, i sofaen med abstines-fingre som vil klikke på mobilen igjen, og igjen, og igjen. To do listen min i dag var lang. Jeg pleier å schedule white space hver lørdag. Tid til å ikke gjøre en dritt. Jeg opplever at om jeg tar en pause, og gjør akkurat det jeg føler for en hel dag så blomstrer kreativiteten, produktiviteten og effektiviteten resten av uken. Jeg har opplevd å skrive ferdig 2-3 intervjuer bare på en sånn dag. Og det er egentlig det som har skjedd i dag likevel. Da jeg nektet meg selv min vanlige dag off - så endte det opp med fri likevel. Fri i form av usunne timer hvor jeg har prøvd å gjemme meg fra meg selv, prokrastinere alt jeg skulle gjøre og søke etter kjærlighet fra andre. Ikke hadde jeg noe på instagram å gjøre, jeg har postet det jeg skulle. Det vil si, jobben for i dag i sociale medier var faktisk gjort.

Okei. Point taken, det er kjekt å sitte å føle seg som et offer. Men til syvende og sist er det faen meg ikke det jeg er. Jeg er en person som har full kontroll over meg og mitt. Likevel ga jeg faen i det i dag og synes synd på meg selv. Gud for en ubrukelig dag. Og ja, jeg kunne endt opp nå med å sitte her med forakt ovenfor meg selv, noe jeg følte på i noen få minutter, men, det er faktisk jeg som har kontroll over mine følelser, tanker og handlinger. Så. Gjort er gjort.

La oss akseptere denne lørdagen og løsne på planen og heller tenke på resten av dagen som fri. Det er det eneste som vil løse meg fra denne jobb-streiken jeg er inni. Det var fri jeg skulle ha. Ferdigsnakka. Rutiner først. Lørdagene er hellig. Ferdigsnakka. Uansett hvor mye jeg må gjøre så skal lørdagen alltid være fri. Ferdigsnakka. Hvordan ser din helg ut? Nå skal jeg sitte på rumpa litt til, drikke en kaffe på havremelk og komme meg på en rolig kort løpetur om en time eller to tenker jeg. Deretter skal jeg se på tv og ikke fokusere på at hele dagen egentlig bare gikk til waste, og at hodepinen hamrer. For til tross så har jeg faktisk fått 50 nye norske følgere på instagram bare i dag. Så jeg har faktisk jobbet, bare med noe jeg ikke hadde planlagt.
Det siste skrev jeg rett og slett for å føle meg litt bedre, og det hjalp. Det er som regel alltid noe positivt man kan fokusere på selv om selve situasjonen er kjip.

Scheduler du white space?

God lørdag!